“Banyak duit itu, ada..” (Video) Tular Usahawan Tnjuk Duit RM1.45 juta. Sekali Komen LHDN Jdi Bualan!

Sejak kebelakangan ini, makin kerap golongan usahawan memuat naik video sedang mengira wang hasil jualan perniagaan mereka dalam kuantiti yang banyak.

Baru-baru ini, menjadi perhatian pengguna media sosial apabila tular sebuah rakaman yang memaparkan pasangan usahawan sedang memasukkan sejumlah wang dengan nilai RM1.45 juta ke dalam beg.

Menerusi perkongsian @farhanazahra91 di TikTok yang juga pengasas produk kecantikan, dia memaklumkan dengan tin.dakan memuat naik video sambil menunjukkan wang yang banyak mampu menarik perhatian pengguna lain.

“Tunjuk duit la baru ‘FYP’,” katanya.

VIDEO:

Lebih menarik perhatian apabila admin Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) turut meninggalkan komen pada video tersebut seolah-olah memberi kata-kata me.mer.li.

“Banyak duit itu, ada panggil kami tak,” tulisnya.

Sementara itu, rata-rata orang ramai merasa kur.ang senang dengan tinda.kan mereka apabila dikatakan ri.ak dan sege.lintir pengguna memper.tikai.kan sama ada wang tersebut disa.lurkan untuk membantu orang lain atau tidak.

“Duit yang kita ada sekarang ini belum tentu kekal milik kita, moga pasangan ini lakukan sedekah juga untuk lebih berkat, bukan tayang duit semata-mata,” kata seorang pengguna.

Sehubungan itu, usahawan yang dikenali dengan panggilan Cik Na itu, membalas semula komen pengguna tersebut serta menunjukkan sebuah video lain memaparkan situasinya bersama beberapa pegawai sedang berbincang mengenai bantuan yang ingin disa.lurkan.

“Tengok video ini, kalau Cik Na tunjuk kata riak, bila tak tunjuk macam-macam andaian orang pada Cik Na,” tulisnya.

Komen Netizen:

Sumber: K! ONLINE

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*