“Anuar Ini Selembut-Lembut Manusia,”- Bekas Pramugari Dedah Peribadi Anuar Zain Yg Rmai Tk Tahu

Siapa sahaja yang tak kenal dengan nama Anuar Zain. Selain menyanyi, Anuar juga pernah menjadi  ketua pramugara di sebuah syarikat penerbangan Malaysia iaitu Malaysia Airlines. Difahamkan Anuar pernah berkhidmat dengan MAS selama 10 tahun iaitu dari tahun 1990 hingga 2000.

Baru-baru ini, bekas pramugari MAS, Nik Farhana telah dijemput oleh penyanyi Zarul Umbrella untuk berkongsi pengalaman bekerja di awan biru. Temubual eksklusif ini ditayangkan menerusi saluran Youtube Zarul Umbrella yang kini sudah mencecah 30k tontonan.

Foto: IG

Mengimbau kembali kenangan bergelar pramugari, Nik Farhan sempat berkongsi pengalamannya bekerja dengan Anuar yang pada itu belum dikenali seperti hari ini.

“Saya mengenali Anuar Zain masa dia sebagai ketua pramugara dan pada waktu itu dia tak terkenal lagi seperti sekarang. Saya masih ingat, ketika itu dia dikenali dengan nama Shahrul Anuar semasa bertugas”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anuar Zain ™️ (@anuarzainnetwork)

Ketika ditemubual, Zarul bertanya kepada Farhana, adakah Anuar sangat garang ketika menjalankan tugasnya sebagai ketua pramugara? ini responnya.

Foto: FB

“Tidaklah! Anuar ini selembut-lembut manusia, dia sangat berbudi bahasa, tegas dan berpendirian. Semasa bertugas, Anuar tak cakap banyak macam orang lain. Dia seorang lelaki yang baik”

Menurut Farhana, kita sama-sama menjalankan tugas bersama kru penerbangan lagi-lagi sewaktu ‘next-stop’ (hentian seterusnya ketika penerbangan), Anuar bukanlah seorang yang gemar ‘melepak’.

“Anuar ni selalu buat hal dia lah, tak pergi sangat melepak dengan mana-mana kru. Tapi pernah sekali kami pergi Karaoke bersama, ketika dia menyanyi, tak sangka dengar suara dia sedap ‘gila’. Pada waktu itu dia sangat tampan’, very good looking! Dia sangat friendly tapi tidaklah over friendly. Dia jaga menjaga batas dengan kru lain sebagai ketua pramugara dan bawa dirinya denga baik sekali”

“Selepas 5 tahun dan bergelar penyanyi terkenal, saya tak sangka dia menjadi seperti orang lain,” ujarnya. -CARI

Sumber: Murai.my

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*