Hiburan

Anak Vivy Yusof Sanggup Keluarkan Duit Sendiri Untuk Hulurkan Bantuan Kepada Mngsa Bnjir

Trage.di ba.njir yang berlaku di Malaysia telah mendapat perhatian pelbagai lapisan Masyarakat tanpa mengira kaum dan agama dalam menghulurkan sumbangan. Tidak ketinggalan, golongan artis juga turut terlibat dalam menghulurkan bantuan bagi meri.ankan man.gsa ban.jir.

Vivy Yusuf Terk.esan

via Instagram vivyyusof

Tra.gedi tersebut turut memberi k.esan kepada usahawanita, personaliti TV dan ikon fesyen Malaysia, Datin Vivy Sofinas Yusof atau dikenali sebagai Vivy Yusof.

Dia telah memuat naik satu hantaran di halaman Instagram mengenai perasaan sed.ihnya apabila melihat man.gsa ba.njir dan menunjukkan kepada anak-anaknya situasi sebenar yang terjadi.

Anak Mengeluarkan Wang Sendiri

Seperti yang dikongsikan oleh Vivy, video yang dikongsikan kepada anak – anaknya telah menyebabkan mereka terdiam apabila melihat paras air dan sampah sarap yang mengelilingi orang ramai.

Setelah menyaksikan video tersebut, anaknya Mariam yang berumur 6 tahun telah menyerahkan kesemua wang simpanannya yang berjumlah RM220 kepada mangsa banjir yang lebih memerlukan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vivy Yusof (@vivyyusof)

Anak Yang Boleh Dibanggakan

via Hype

Apa yang dinyatakan oleh Vivy, wang sebanjak Rm220 itu adalah hasil simpanan Mariam yang asalnya bertujuan membeli mainan untuk dirinya, tetapi setelah menyaksikan keja.dian ba.njir, dia menyer.ahkan kesemuanya wang simpanan tersebut.

Tambahnya lagi, dia berasa puas setelah melihat tin.dakan anaknya itu dan dia ber.asa ba.ngga dengan Ma.riam kerana meletakkan nilai kemanu.sian lebih tinggi daripada mainan yang ingin dibelinya.

Sumber: Muraimy

Leave a Reply

Your email address will not be published.