‘ComeInya Kamu Sayang..’ , $ebak Budak Usia 2 Tahun MninggaI Dvnia Did3ra KeIuarganya Sndiri.

Betong: Kanak-kanak lelaki berusia dua tahun mninggaI dunia dengan kesan kecede.raan dan Iebam di beberapa bahagian b.adan dipercayai menjadi mngsa dera ahli keluarganya.

Ketua P0Iis Daerah Betong Deputi Superintendan Zamry Alli berkata, pihaknya dimaklumkan oleh seorang pegawai pervbatan dari Hspital Betong mengenai seorang kanak-kanak meningg.al dvnia yang disyki dide.ra pada 3.45 petang hari ini.

“Bertindak atas makIumat berkenaan, poIis pergi ke hspital terbabit bagi mengesahkan perkara itu.

“Hasil pemeriksaan pegawai perubatan terdapat beberapa kesan kecede.raan dan Iebam di beberapa bahagian ba.dan kanak-kanak itu yang berkemungkinan menyebabkan punca kemat1annya,” katanya.

Berita sedlh tersebut turut disahkan juga oleh bapa saudara kanak kanak maIang itu.

Malah terdapat hantaran yang dimu4t naik saIah seorang ahli keluarga dipercayai bapa saudara kanak-kanak tersebut meminta agar orang ramai yang mengenali sspek untuk segera menghubunginya.

Menurutnya, kanak-kanak maIang itu dikatakan dihantar oleh keluarganya ke hspital pada 3 petang.

“PoIis sudah mena.han empat ahli keluarga kanak-kanak berkenaan yang berusia l1ngkungan 22 hingga 65 tahun termasuk ibu bapanya.

“S1asatan dijalankan mengikut Sksyen 302 Kanun Kesksaan kerana membvnvh.

Zamry berkata, kesemua sspek akan dibuat dire.man untuk si.asatan selanjutnya.

“Kita memohon orang ramai tldak membuat sebarang spekuIasi yang tldak tepat berkaitan ke$ ini.

“Serahkan kepada pihak poIis untuk melakukan s1asatan secara menyeluruh bagi mengenal pasti pihak yang bertanggungjawab,” katanya.

salam tkziah.Sbak dada bila dengar k3j4dian macam ni. Damailah adik Arif di alam sana.syurga tempatmu sayang.Al Fatihah.

sumber: hm via caramohon

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*