Tudung pink jadi individu yang dicari sekarang. Sebabkan dia budak yang ambil kesempatan dtrajang sampai terpelanting

Viral video di media sosial yang menunjukkan sekumpulan individual gad.uh di perkarangan tempat letak kereta yang tidak diketahui punc.a sebenar kejadiannya. Namun jelas di situ, kesemua yang terbabit tidak memakai pelitup muka dan melanggar prosedur operasi standard (SOP) Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) 3.0.

Menurut sumber, kejad1an itu berkemungkinan berlaku di Projek Perumahan Rakyat (PPR) Kempas Permai, Johor Bahru, semalam.

Berdasarkan video rakaman penduduk dari tingkat atas, individual-individu terbabit terdahulu dilihat saling berteng.kar sambil di$aksikan beberapa penduduk lain termasuk kanak-kanak.

Bagaimanapun keadaan berubah menjadi pergadu.han setelah seorang wanita bertudung merah jambu datang dan terus memu.kul salah seorang lelaki yang menyebabkan individual lain mengambil kesempatan untuk memu.kul lelaki terbabit.

Ak1batnya, kedua-dua pihak saling membala$ puku.lan dan kanak-kanak lain yang berada di tempat kejad1an turut mengambil ke$empatan memu.kul mang$a. Salah seorang kanak-kanak lelaki berbaju hitam ditera.jang tepat di bahagian dada sehingga terjat.uh sebelum melarikan diri ke arah lain.

Dalam masa sama, ada beberapa lelaki cuba meleraikan kedua-dua pihak, tetapi mal.angnya tidak berdaya kerana kedua-dua enggan berhenti.

Sementara itu di media sosial, rata-rata netizen menuding jari terhadap wanita bertudung merah jambu yang menjadi punc.a pergadu.han ter$ebut.

“Baju putih tudung pink tu siapa? Bu.ruknyalah perangai, jadi punc.a orang berbalah ke? Beria sangat ga$ak orang. You can have your kena tera jang. Kecik-kecik dah b1adab, kalau mat1 orang yang dipu.kul tu, tak pasal-pasal jadi pembu.nuh. Lepas your menan.gis,” kata Atty Azi.

Tudung pink yang mulakan dulu. Kalau masuk dalam lokap, jangan menan.gis ye makcik,” kata Ryzal.

Yang tudung pink tu elok check in balai. Pemula pergadu.han ficikal. PDRM tolong angkut semua yang terlib.at terutamanya tudung pink. SOP pun dah tak tau ke mana. Dengan tak pakai mask, berga.duh pulak tu. Secara automatic dah bersentvhan. Nanti kalau dah kena C0vid-19, menyusahkan orang kat hospital pulak. Kecik-kecik tak nak mat1, dah tua bangka menyu$ahkan orang pulak,” kata Muhammad Rashid.

Sumber: Info Roadblock JPJ/POLIS via transformasi.pw

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*