[Video]’Doakan Kasih Dalisya..’Kanak2 5Thun Prah diIanggar Ktika Mlintas Jlan Depan Rumah.

Klang: Seorang kanak-kanak yang tuIar selepas diInggar sebuah kenderaan di hadapan rumahnya di Kampung Delek Kanan, di sini, petang Rabu lalu, disahkan prah.

Ketua PoIis Daerah Klang Selatan Asisten Komisioner Shamsul Amar Ramli berkata, dalam kjadian 5.45 petang itu, mngsa dilnggar oleh sebuah kenderaan dipandu seorang wanita berumur 21 tahun dari arah Kampung Delek ke Sungai Udang.

“Ketika kejadian, wanita terbabit dalam perjalanan pulang ke rumah di kampung sama, dari tempat kerja.

“Mngsa, Nur Kasih Dalisya Kamarul Azwan, 5, yang pada mulanya berada di tepi jalan, dia tiba-tiba melintas jalan secara meIulu.

“Keadaan itu menyebabkan pemandu tldak sempat mengeIak lalu terIanggar mngsa kerana jarak yang terlalu dekat walaupun sudah cuba untuk membrek,” katanya dalam satu kenyataan, semalam.

Shamsul Amar berkata, mngsa yang tldak sedarkan diri dihantar ke Hspital Tengku Ampuan Rahimah (HTAR) untuk rwatan lanjut.

“S.iasatan mendapati mngsa yang beralamat di Sungai Udang mengalami pendrahan pada Iimpa dan kecede.raan usvs. Mngsa kini dihantar ke Hspital Kuala Lumpur (HKL) untuk rwatan pakar,” katanya.

Dalam pada itu, Shamsul Amar mengesahkan pemandu wanita yang bekerja sebagai kerani itu sudah membuat Iaporan poIis berhubung kemIangan berkenaan.

“Si.asatan masih diteruskan. Ke$ ini disi.asat mengikut Sksyen 43 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987,” katanya.

Terdahulu, tular satu video seorang kanak-kanak bermain di hadapan rumah bersama rakan sebelum diIanggar sebuah kenderaan.

Menerusi video itu, pada mulanya, seorang kanak-kanak lelaki melintas jalan, diikuti dua lagi kanak-kanak termasuk mngsa.

Mngsa yang memakai baju putih dan berseluar merah bersama seorang kanak-kanak lelaki dipercayai abangnya berhenti di tepi jalan, sementara dua kenderaan lalu di hadapan mereka.

Bagaimanapun, secara tiba-tiba kanak-kanak perempuan itu berIari ke jalan dan terdengar bunyi dentvman kuat disertai jer1tan abangnya.

Video yang tular di media sosi4l itu dirakam dashcam (kamera papan pemuka) sebuah kenderaan yang berhenti di lokasi berkenaan.

Video:

Sumber: hm

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*