Wanita Ham!l Ceder4 Dilangg4r Kereta Cik B, Dato Seri Vida Gesa Mang$a Diselamatkan

“Selamatkan ny4wa dulu bukan sibuk bert3kak pasal undang-undang…DSV and Cik B tu tak akan lari ke mana…1 Malaysia kenal!”

Kec0h! Gara-gara benarkan anak di bawah umur pandu kereta mewah dengan kadar had laju, anak kepada usahawan kosmetik mel4nggar’ seorang wanita ham!l yang dikatakan ceder.a para.h di tempat kejad1an.

Menerusi video di laman TikTok, Dato Seri Vida atau DSV ada berkongsi detik-detik cem4s rakaman kejadian sejurus inslden berlaku menampakkan mang$a ibu ham1il yang sedang mer4ung terbaring sebelum digesa dibawa ke hospital untuk mendapatkan raw4tan lanjut.

VIDEO :

Dalam kejadian yang berlaku, Cik B  did4kwa ‘memandu kereta’ di bawah had umur dan dikatakan memandu secara laju sebelum mel4nggar m4ngsa berkenaan.

Rakaman yang sempat terakam mempamerkan beberapa minit aksi bertekak di mana orang ramai mula menuding jari kepada anak usahawan tersebut sementara Dato Vida pula dikatakan lebih bersikap matang dan bertanggungjawab semasa mengendalikan inslden berkenaan meskipun dirinya resah memikirkan kesan tr4uma yang bakal menlmpa kepada Cik B.

“Apehal orang-orang dekat situ cakap banyak snagat dah tahu m4ngsa tengah sak1t bukan nak pergi bawa selamatkan orang yang sak1t dulu ni sibuk nak bawa cikb gi balai…dato vida pun lagi matang dalam kes ni! banyak kali kot dia jerit suruh bawak selamatkan dulu mang$a”

Rata-rata warganet memuji tindaka.n DSV yang menggesa mang$a untuk dibawa ke hospital meskipun keadaan yang terlihat tegang mahu menyalahkan anaknya itu sebelum dirinya tega$ menyatakan mahu bertanggungjawab dan memberi kerjasama kepada pihak p0lis.

Mengetahui bahawa usahawan ini pernah menghadapi tr4uma, DSV terlihat begitu bimbang jika Cik B turut bakal mengalami tekanan kerana inslden berkenaan dan meminta anaknya itu untuk bertenang meskipun risau akan orang ramai yang seperti lambat memberi bantuan dan melengah-lengahkan masa untuk membawa mang$a ham1l mendapatkan raw4tan.

Walau bagaimanapun, melihat raut wajah DSV yang semakin panik, Cik B mula menjelaskan bahawa kejad!an ter$ebut hanyalah rekaan semata-mata serta pr4nk yang telah dirancang baik oleh pihak pr0duksi sebuah rancangan televisyen.

VIDEO :

Sejurus menyedari beliau cuma dikenakan, DSV mulai reb4h dan menangls sebelum dipujuk kembali oleh anaknya dan pihak pr0duksi.

Perasaan lega yang dirasai oleh seorang ibu itu dapat dilihat dengan jelas setelah mengetahui Cik B atau dengan nama sebenarnya Nur Edlynn Zamilleen ini tidak ber$alah di mana sebelum ini anaknya itu juga pernah terpalit gara-gara video viral memandu kereta dibawah umur meskipun di perkarangan rumah.

Jelaslah bahawa tiada sebarang kecel4kaan yang menimpa malah, m4ngsa ibu hami1l yang dikatakan ced3ra par4h itu juga merupakan lakonan semata-mata.

Syukurlah 1nsiden ter$ebut hanyalah sebuah gurauan yang dikenakan namun diharapkan semuanya tidak mendatangkan kesan apa-apa kepada DSV meskipun mengetahui bahawa dirinya pernah mengalami tr4uma kehilangan dua anak lelakinya dalam sebuah kebakaran.

Tak baik tau Cik B kenakan mama…kesian mama tau, moga-moga kita semua sentiasa dilindungi  daripada sebarang kecelakaan yang bakal menimpa.

Ditulis Oleh: Puteri Haideera Zuraidi

Sumber: TikTok Dato Seri Vida

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*