Yusuf Azmi Lempang Muka Bangla, Abang Ali Pula Mengamuk. Rupanya Ini Sebabnya

Kecoh di media sosial hari ini dimana satu video menunjukkan Aktivis Yusuf Azmi melempang seorang lelaki yang dipercayai warganegara Bangladesh.

Kelihatan Abang Ali yang juga sahabat baik Yusuf Azmi mengamuk dan beberapa orang yang ada disitu.

Yusuf Azmi tampil jelaskan apa yang terjadi.

KENAPA YUSUF AZMI DAN ABANG ALI MENGAMUK?!

Sejak kelmarin pihak Semboyan Malaysia telah menerima berita bahawa baju Tshirt Semboyan Jihad yang dikeluarkan oleh Semboyan Malaysia sendiri telah di CETAK ROMPAK.

Perkara ini disedari oleh pihak Semboyan Malaysia selepas ramai yang mengadu apabila mereka mendapat baju yang mereka telah beli tidak mencapai kualiti yang memuaskan.

Sudahlah dicetak rompak, harga yang ditawarkan sangat tidak munasabah iaitu pada harga RM5 dan RM10 sahaja.

Lebih memedihkan lagi, apabila penjual tersebut ‘memancing’ untuk menyuruh membeli dengan kuantiti yang banyak.

Video Yusuf Azmi Lempang Bangla

Kami pihak Semboyan Malaysia dapat berjumpa dengan penjual ini selepas menyamar untuk menjadi pelanggan dan ingin membeli sebanyak 600 helai.

Apa yang membuatkan Yusuf Azmi dan Abang Ali betul betul marah adalah kerana diawal pertemuan itu suspek sudah menipu dengan mengatakan dia bukan penjual.
Apabila di telefon nombor penjual baju itu, telefon suspek yang berbunyi.

Selepas ditekan berkali-kali untuk cerita hal sebenar, kesabaran Yusuf Azmi dan lain-lain tercabar selepas dia sendiri mengaku bahawa dia menjual barangan ‘reject’ produk Semboyan Malaysia.

Mungkin perkara ini dilihat kasar disudut mata orang lain, namun Yusuf Azmi sendiri bertindak sedemikian kerana beliau tidak mahu orang ketiga yang merosakkan nama beliau dan Semboyan sendiri.

Anda cuba bayangkan kami hanya menempah sebanyak 600 helai pada harga RM10 ringgit. Dia boleh untung secara ‘ATAS ANGIN SEBANYAK RM6000 dengan hanya menjual T-shirt Semboyan Jihad yang telah di reject’.

Sudahlah makan untung atas angin, dia turut menggunakan satu kedai pencetakan baju yang dimiliki oleh bangsa Melayu sendiri sebagi umpan dan menyakinkan mangsa untuk ditipu.

Yusuf Azmi serta pemilik kedai berkenaan mengamuk kerana tidak mahu imej branding Semboyan Malaysia dan bisness kedai print milik En Sabri Leman tercalar angkara perbuatan yang boleh dikatakan satu penipuan ini.

Video:

Kami juga disini memohon maaf andai mengguris perasaan anda dibulan yang mulia ini.

Yang baik itu datang dari Allah, yang buruk itu dari saya.
Semoga perkara ini boleh dijadikan satu tauladan buat semua.
InsyaAllah

Sumber: Yusuf Azmi

Kredit: AwatttSyeikhh Network

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*