Naf! D4kwaan Drama Nur Kvrang Berku4liti, Shahrul Ezad Tampil Jelaskan Perkara Sebenar

Sebelum ini, drama Nur yang ditayangkan di saluran stesen televisyen Indonesia, MNCTV telah digantikan dengan drama lain dari negara tersebut selepas ditayangkan satu episod.

Menurut laporan, penggantian drama ter$ebut disebabkan ‘rating’ yang kurang memua$kan. Oleh itu, Presiden Persatuan Seniman Malaysia (Seniman), Zed Zaidi meluahkan rasa ke$al berhubung mutu drama tempatan yang hanya mampu disiarkan di Malaysia sahaja.

Tambahnya lagi, kualiti drama di Malaysia hanyalah ‘sy0k sendiri’ dan perkara tersebut menjadi punc.a utama drama tempatan ga.gal mendapat tempat dalam mana-mana stesen televisyen Indonesia.

Lantaran itu, Shahrul Ezad, pengarah drama Nur terpanggil menjelaskan keadaan sebenar kenapa drama itu terpaksa diberhentikan tayangan di Indonesia. Malah, Shahrul mengatakan Zed Zaidi tidak tahu langsung akan isu sebenar tayangan drama Nur diberhentikan sehingga memberikan kenyataan seperti itu.

Malah, Shahrul semalam berk0ngsi jadual baru tayangan drama Nur di stesen televisyen Indonesia. Menurutnya, drama Nur kini akan ditayangkan di dua stesen televisyen Indonesia.

Menurutnya, drama Nur mungkin ditayangkan semula atas de$akan para peminat drama Nur di Indonesia yang mar4h selepas drama ter$ebut dihentikan tayangannya. Apa pula pendapat anda akan perkara ini?

Sumber : Thevocket

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*