Wanita ‘cil0k’ produk Khairul Aming tampil m0hon maaf

Sejak semalam, Influencer terkenal, Khairul Aming telah memuat naik keke$alannya terhadap tind4kan individu tidak bertanggungjawab apabila menjual produk Sambal Nyet palsu kepada pelanggan di aplikasi Shopee.

Ded4hkan nama

Individu ter$ebut bukan hanya ‘mencipl4k’ Sambal Nyet keluarannya, tetapi membuatkan kualiti pr0duk dihasilkan mendapat review negatif kerana menjual sambal pal$u yang berbau bu$uk dan berbvih.

Khairul Aming juga memaklumkan sudah membuat lap0ran p0lis berhubung isu tersebut dan telah mended4hkan nama individu ter$ebut sebagai pengajaran buat semua.

Datang m1nta maaf

Rentetan daripada itu, individu yang menjual produk Sambal Nyet pal$u menggunakan nama Masturaaliyah telah tampil bertemu dengan pihak Khairul Aming bagi meminta maaf dan mengakvi ke$ilapan yang telah dilakvkan.

Buat tiga tuntvtan

Walaupun wanita tersebut telah datang mengaku1 ke$ilapan, Influencer terbabit telah membuat tiga tuntvtan kepada individu berkenaan.

Pertama, dia harus memb4yar pampa$an wang tunai. Walau bagaimanapun, duit itu tidak akan diguna.kan untuk membuat refund tetapi akan di$edekahkan kepada asnaf. Khairul Aming memaklumkan dia tidak akan mengambilnya.

Tuntutan kedua pula membuat pem0honan maaf secara terbuka dan telah pun dilakuk.an. Dan yang terakhir adalah membuat peng4kuan $alah kepada pihak p0lis serta membuat pemintaan maaf secara bertulis.

Kedai di shopee pun dah kena banne.d

Khairul Aming  juga memaklumkan bahawa kedai wanita itu di Shopee sudah di$ekat oleh aplikasi beli-belah itu walaupun telah menukar nama dari Masturaaliyah kepada DK Perfume Shop.

Sehubungan dengan itu, Khairul Aming berharap agar perkara seperti itu tidak berulang lagi dan menjadikan ke$ berkenaan sebagai salah satu pengajaran buat semua.

Dia juga sempat mengucapkan selamat berpuasa kepada semua warganet yang mengikuti setiap perkembangan mengenai produk sambal keluarannya.

Sumber: Khairul Aming via omm

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*