Rakaman Lelaki melat4h kena hon sampai berj0get tepi jalan raya, “Tak bahaya ke…’

MaSalah melatah kekal misteri hingga ke hari ini walaupun pakar kesihatan sendiri telah lama cuba merungkai p$ikologi di sebalik tabiat luar biasa itu.

Namun secara asasnya, tabiat melatah dikaitkan dengan kawalan saraf yang terganggu apabila seseorang itu terkejvt menyeb4bkan dia tidak boleh mengawal pergerakkan atau percakapannya.

Melatah juga mempunyai tahap-tahapnya, ada yang hanya melatah sekejap sebelum dia kembali dapat mengawal diri, sementara ada juga yang melatah begitu panjang sehingga boleh menyebabkan pengs4n.

Bagi mereka yang tidak mempunyai masalah melatah mungkin melihat tabiat itu sebagai sesuatu yang lucu, namun ramai yang mengakv melatah adalah memenatkan.

Malah pasti ramai juga yang tertanya-tanya bagaimana jika seseorang yang mempunyai tabiat melatah terkejut ketika memandu, memandangkan mereka tidak dapat mengawal pergerakkan ketika melatah.

Dalam sebuah video yang tular baru-baru ini contohnya, seorang lelaki dilihat berhenti di tepi jalan dan berjalan ke lori di belakang keretanya sambil membawa sehelai kertas.

Pemandu lori itu yang dipercayai rakannya kemudian menekan hon berirama dan bunyinya yang kuat membuat lelaki tersebut terkejvt dan berj0get dengan kertas yang dipegangnya.

Pemandu lori itu menyakat lelaki tersebut sekali lagi apabila dia berjalan kembali ke keretanya menyeb4bkan dia berj0get sampai masuk ke dalam kereta.

Di samping membuat ramai terhibur, ada juga risau jika lelaki itu terkejvt dan berjalan ke arah kereta lalu lalang.

Komen Netizen :

“Tak bahaya ke …”

“Nsib baik dia tak p seberang jalan…”

” Jangan la gurau macam tu…”

“Malu member…”

Sumber : HCL

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*