Hebat la P0lis!Pemandv Jenis Suka P0tong Barisan Ter1ma Pad4h…Rakam4n Detik2 P0lis Tah4n Kereta P0tong Barisan

Sifat tidak sab4r semasa menggunakan jalan raya seperti mem0tong barisan bukan saja menyu$ahkan pengguna jalan raya yang lain, bahkan tidak adil bagi pemandv kenderaan yang telah lama beratur menunggu giliran.

Baru-baru ini terdapat satu rakama.n video dashcam menunjukkn sebuah kereta Volkswagen Passat bertind4k mem0tong barisan semasa cuba masuk ke satu selekoh simpang masuk ke lebuh raya LDP.

Walaupun dia berjaya mem0tong masuk barisan di hadapan kereta Honda Civic, namun nasib tidak menyebelahi pemandv Volkswagen Passat tersebvt kerana terdapa.t satu $ekatan jalan raya di hadapan dan p0lis bertugas telah meminta kereta tersebt untuk berhenti ke tepi.

Tindakn p0lis bertugas tersebu.t dipuji oleh netizen kerana mengambil tindaka.n terhadap pemandv yang tidak bertanggung jawab tersebt. Bahkan ada sebahagian netizen meminta agar roadblock seperti ini diadakan lebih ker4p seperti ke$alahan trafik yang lain.

Apa pendapat anda mengenai perkara ini, wajarkah pihak berkua$a membuat roadblock bagi mengenakan tindak4n kepada mana-mana pemandv yang mem0tong barisan?

Kongsikan pandangan anda sebagai seorang pengguna jalan raya yang pernah menghadapi $ituasi sama pada ruangan komen di bawah.

Sumber : thevocket

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*