“Kereta remvk habis, tapi Allah lindungi dia…”- Netizen risau tengok Myvi ‘penyek’, pemandu sendiri tak percaya tersel4mat

Semalam, tular posting di media sosial memaparkan sebuah kereta Perodua Myvi remvk selepas terbabit dalam kemal4ngan membabitkan tujuh kenderaan sebelum susur keluar ke Plaza Tol Rawang.

Melihat keadaan ‘ng3ri’ kereta tersebut, rata-rata warganet mengagumi kebesaran Allah SWT setelah mengetahui bahawa m4ngsa yang juga pemandu wanita tersel4mat daripada ins1den berkenaan.

Menerusi ruangan k0men, terdapat segelintir ntizen tertanya-tanya apakah amalan dilakukan m4ngsa yang masih dilindungi Allah SWT walaupun kereta miliknya ‘hancvr berkec4i’.

Kereta ‘total l0st’, apa amalan dia?

Tengok keadaan kereta, nampak takde harapan

Kereta remvk tervk, tapi Allah lindungi dia…

Tapi alhamdulillah, m4ngsa hanya ced3ra ringan…

Sebenarnya, wanita tersebut Nabila Mohamed juga tidak menyangka bahawa dirinya masih diberikan ‘peluang kedua’ apabila tersel4mat daripada n4has terbabit.

Kenyataan tersebut ditulis ketika membalas ucapan sel4mat daripada seorang kenalan yang mend0akan agar wanita berusia 31 tahun kembali pulih seperti biasa.

Cepat sembuh Bella!

“Terima kasih. Saya macam tak percaya saya boleh sel4mat tengok pada kereta (remvk). Tuhan lindungi. Alhamdulillah syukur,”

Selain itu, sepupunya Mat Qem turut memuat naik beberapa keping gambar ketika menjenguk kereta m4ngsa di sebuah bengkel bagi mengambil barang berharga.

“Tuhan you masih jaga dia..” – Orang bengkel

Rakan Twitter juga bersyukur..

Alhamdulillah..

Terdahulu, kemal4ngan dipercayai berpvnca daripada sebuah treler yang hi1ang kaw4lan sebelum terb4bas dan mel4nggar beberapa kenderaan. Namun, pemandu dan penumpang semua kenderaan dilaporkan tersel4mat.

Sumber: Facebook , Twitter, OMM

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*