Kekas1h Selalu Nampak Janna Nick Tertek4n

Umum mengetahui, baru-baru ini pelakon dan pengacara Janna Nick mended4hkan menghida.p bipolar dan pernah dua kali cuba membunvh d1ri ketika usia remaja.

Mengakvi Janna pernah bercerita mengenai in$iden itu, kekasihnya Dini Schatzmann berkata dia juga selalu melihat Janna berada dalam keadaan tertek4n.

“Saya juga selalu nampak dia dalam keadaan tertek4n. Cuma, baru-baru ini apabila dia berasa lain, dia pergi berjumpa pakar psikiatri bagi mendapatkan pandangan mengenai apa yang dialami. Kemudian dia di$ahkan ada ganggua.n bipolar.

“Sebagai kekasih, saya hanya mampu memberikan sokongan m0ral, kata-kata p0sitif dan semangat. Memandangkan dia masih perlu mengambil ubat, jadi ia membantu dirinya,” katanya kepada Harian Metro.

Kata Dini lagi, tindak.an Janna untuk menyepi seketika daripada media s0sial baru-baru ini adalah keputusannya sendiri serta akan terus beri s0kongan buat kekasihnya itu.

“Apa yang susahnya adalah orang yang sihat seperti saya untuk faham apa yang dia alami. Disebabkan itu dia memang perlukan bantuan pakar. Selain memberikan kata-kata semangat, saya layan dia seperti biasa. Tapi, kena sentiasa ingatkan dia jangan terlalu fikirkan sangat perkara kecil.

“Sekarang dia sudah kembali, sebab itu sebahagian daripada kerja dia. Dia boleh uruskan lagi, cuma dari semasa ke semasa kena sentiasa ingatkan juga,” katanya.

Terdahulu, Janna berkata dia kini sedang menjalani rawatan dengan mengambil dua jenis ubat atas nasihat doktor bagi merawat ma$alah kemurunga.n.

Sumber: Harian Metro (Sudirman Mohd Tahir) via OMM

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*