Berlag4k $am$eng Pec4hkan Cerm1n kereta, Akh1rnya Empat Lelaki Ditah4n Dan punc4 kejad!an Dided4hkan

Klang: Empat lelaki tempatan dibe.rkas kerana di$yaki mel4nggar sebuah kenderaan dari belakang dengan kereta dinaiki mereka sebelum meny4.mun dan menc3dera.kan m4.ngsa di Taman Sentosa, di sini, semalam.

Ketua P0lis Daerah Klang Selatan, Asisten Komisioner Shamsul Amar Ramli berkata, in$iden 4.30 petang dilap0rkan berlak.u ketika seorang pemandu lelaki bersama sepupunya sedang dalam perjalanan ke Pelabuhan Klang.

“Kenderaan mang$a dikatakan tiba-tiba dilangg.ar dari belakang oleh sebuah kereta Honda Civic yang dinaiki empat lelaki.$uspek kemudian didakw4 meme.cah.kan cermin kereta, menarik m4.ngsa keluar dari kenderaan dan memvku.lnya dengan menggunakan kayu.

“Malah, $uspek did4.kwa turut merampa$ sebuah telefon bimbit milik sepupu mang$a,” katanya dalam satu kenyataan, hari ini.Berikutan itu, beliau memaklumkan, dua klip video berdurasi 0.24 saat menunjukkan sekumpulan lelaki sedang menend4ng dan meme.cahkan cermin kenderaan di tepi jalan raya, tul4r dalam media s0sial sejak semalam.

Mengulas lanjut, Shamsul Amar menge$ahkan pihaknya menerima satu lap0ran p0lis berkaitan video itu.Bertinda.k atas maklumat dan lap0ran diterima, beliau berkata, kesemua $uspek berumur 23 hingga 35 tahun berjaya itu dit4.ngkap bermula jam 7 hingga 11 malam tadi di beberapa kawasan sekitar daerah Klang Selatan.

“Hasil ujian awal $aringan air k3.ncing mendapati semua susp3.k yang tiada pekerjaan itu p0sitif d4dah jenis meethamphe.t4mine.Ke$ di$iasat mengikut S3.ksyen 394/427 K4nun K3s3.ksaan,” katanya.

Sumber : HMetro via awatt sheikh

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*