Di$ebabkan Tdk Pua$ Hati, Bapa Pe$akit Tend4ng Jururawat & Minta $ujud Mohon Maaf

Se0rang jururawat di Indonesia menjad! mang$a keadaan selepas salah se0rang bapa pesakit tidak berpua$ hati dengan layana.n yang diberikan di H0spital Siloam Sriwijaya, Sumatera Selatan, pada Khamis lalu.

Menurut lap0ran Tribun News, mangsa Christina Ramauli ditend4ng pada pervt, ditmpar dan ditar!k rambutnya oleh $uspek yang berbaju merah sebelum diminta ber$ujud untuk mem0hon maaf menerusi vide0 yang tul4r di med!a $osial.

Ketua Bahagian Pembangunan Kejururawatan, Benedikta Betty Bawaningtyas berkata, ketika kejad!an $uspek yang dikenali sebagai JT mahu menjemput anak lelakinya untuk pulang ke rumah $elepas empat hari dirawat ak!bat penyak!t radang paru-paru.

Jururawat berusia 27 tahun itu seperti biasa, melakvkan tuga$ mengikut prosedur seperti mencab.ut infu$ (air drip), menggunakan kapas alk0hol dan kemudian menampal plaster.

“Tapi disebabkan anaknya yang berusia dua tahun, sedang aktf (tak boleh duduk diam) apatah lagi didukung, jadi dar4hnya keluar sehingga plaster terc4but,” kata Betty.

$ituasi itu membuatkan ibu pe$akit pan!k dan terus mengad.u kepada pihak pengurusan sebelum diganti dengan kapas baru. Seolah-olah masih tidak berpua$ hati, wanita itu mengad.u kepada $uaminya sebelum lelaki ter$ebut tiba di h0spital.

Maka terjad!lah kekec0han antara ibu bapa pe$akit dan mang$a sebelum dibantu oleh beberapa petugas bagi meleraik.an in$iden berkenaan.

Difahamkan, $uspek telah ditaha.n pihak p0lis ak!bat bertindk ka$ar malah mengaku! tidak mampu menaha.n emo$i ketika mendapat tahu tangan anaknya berdar4h selepas jarum infu$ dcabut.

Sumber : omm

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*