Puluh tahun duduk rumah flat, ibu hampir reb4h terharu anak hadiahkan bangl0

Setiap anak pasti berkeinginan untuk membahagia orang tua yang sudah berk0rban membesarkan kita. Walaupun apa yang kita beri tidak setimpal dengan penat lelah mereka, namun ia sedikit sebanyak mampu menggembirakan sosok tua itu.

Jadi, menerusi perkongsian seorang usahawan kosmetik dikenali sebagai Juzailah Shariff, dia telah berkongsi video reaksi ibunya apabila dihadiahkan sebuah rumah banglo di kawasan elit selepas puluhan tahun tinggal di rumah flat.

Balas jasa ibu besarkan 4 beradik
Menurut Juzailah, ibunya yang juga seorang ibu tunggal telah membesarkan mereka empat beradik dengan kudratnya dari mereka kecil sehingga sudah berjaya.

Jadi, kejuta.n tersebvt sebagai satu bentuk penghargaan buat ratu hati mereka selepas empat tahun membina empayar perniagaan.

Ibu terkejvt sampai hampir pitam
Walau bagaimanapun, ketika ibu mereka masuk ke dalam rumah baru, suasana sedikit panik apabila wanita itu tiba-tiba rebah. Apa yang lebih membimbangkan adalah ibu Juzailah menghidp penyak!t jantung.

Walau bagaimanapun, setelah berehat sebentar dia kembali pulih dan menyatakan sangat bersyukur kerana tidak sangka Allah memberikan anak-anaknya rezeki yang luas sehingga dapat membeli rumah yang selesa untuk mereka sekeluarga.

“Bila ummi dah stabil sikit petang tu, saya tanya kenapa ummi sampai nak reba.h lemah tadi?
Ummi jawab “bersyukur sgt pada Allah macam tak percaya Allah SWT bagi rezeki dkt anak-anak ummi, dpt menumpang hidup duduk rumah selesa” ujarnya.

Sma2 nangis tonton video ni
Sehubungan perk0ngsian tersebvt, ramai yang tersentuh hati menonton video yang berdurasi dua minit enam saat itu di Instagram Juzailah Shariff kerana dapat merasai betapa bersyukurnya seorang ibu apabila dihargai oleh anak-anak.

Mereka juga berharap agar dapat melakukan perkara sama seperti usahawan tersebut dan sama-sama berdoa agar terus dimurahkan rezeki oleh Allah S.W.T

Sumber: Juzailah Shariff.

Via https://ohmymedia.cc/puluh-tahun-duduk-rumah-flat-ibu-hampir-rebah-terharu-anak-hadiahkan-banglo/?utm_source=fb_page&utm_campaign=publer&utm_medium=Oh%20My%20 Media.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*