Kasih ibu sampai syurga, gigih bangun awal sampai siapkn anak dalam kereta sebelum pergi kerja

Setiap wanita bergelar ibu pasti menghadap! pelbagai cabar4n dalam membe$arkan anak-anak. Tambahan lagi apabila ada yang terpak$a berkejar masa untuk pergi kerja sambil menguruskan anak.

Begitulah seperti kisah seorang ibu bergelar jururawat ini yang tul4r di aplikasi TikTok di mana dia terpak$a mengejutka.n anaknya lebih awal untuk menghantarnya ke sekolah sebelum bergerak ke tempat kerja setiap hari.

Video :

Menerusi video berkenaan, kelihatan wanita itu dan anaknya sudah memakai uniform lengkap di dalam kereta. Si ibu mengenakan pakaian jururawat manakala anaknya memakai baju sekolah.

Dalam pada itu, anaknya dilihat masih tidur kepenat4n di atas pangkuan sementara si ibu menyiapkann.ya untuk pergi ke sekolah.

“Setiap hari macam ni lah. ‘Rushing’ nak kerja, jadi akan siapkan anak dalam kereta. Anak pun terpak$a bangun awal. Jarak rumah ke tempat kerja 30km lebih. Semoga urusan kita dipermudahkan,” tulisnya di ruangan kapsyen.

Besar nanti dia tahu hargai ibu bapa

Meninjau ke ruangan komen, rata-rata netizen turut merasai cabar4n seperti wanita berkenaan. Selain itu, ramai yang kagvm melihat kegigihan seorang wanita bernama ibu.

Kasihan anak terpaksa bangun awal

Tak dinafikan lagi, insan bergelar ibu bapa rela berkorban masa dan tenaga demi mencari sesuap rezeki untuk kesenangan seisi keluarga.

Justeru itu, sebagai seorang anak kita dituntut untuk berbuat baik serta menghormati mereka sentiasa.

“Manusia itu asalnya dari tanah, makan hasil tanah, berdiri di atas tanah, akan kembali ke tanah. Kenapa masih bersifat langit?” – Hamka

Sumber: TikTok @uyunisa32 via oh my media

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*