Tak Pernah Terima Nafk4h & Tak Dianggap Mnantu, Wanit4 Makan Hati Mentua ‘Control’ Duit Su4mi

Ibu merupakan insan yang terpenting dan sangat berharga dalam hidup kita. Walaupun begitu, bagi anak-anak yang sudah berkahwin, kegaga.lan menjalankn tanggungjaw4b sebagai seorang suami dan bapa kerana lantaran terlalu sibuk dengan ibu bapa sendiri sehingga mengaba!kan isteri dan anak-anak juga merupakan sesuatu yang di.larang agama.

Seperti kisah yang dikngsikan oleh seorang pengguna TikTok mendakwa perkahwinannya bersama suami hanya bertahan selama setahun sahaja kerana ‘campu.r tangan’ mentua.

Berdasarkan video pendek yang dik0ngsikan oleh Mama Muda, dia meluahkan rasa sedih dan terkilan dengan na$ib yang menimpa dirinya itu. Menurut wanita ini, meskipun dia sudah berkahwin dengan su4mi tetapi ibu mentuanya dikatakan langsung tidak mengangg4pnya sebagai menantu.

Bercerita dengan lebih lanjut, dia memberitahu si suami juga tidak pernah sekalipun memberikan nafkh kepadanya sepanjang perkahwinan mereka selain tidak menghargainya sebagai isteri. Apa yang tidak disangka-sangka mentuanya juga dipercayai telah ‘mengawal’ kewangan si su4mi sedangkan mereka tahu anak lelaki mereka itu sudah berkahwin dan mempunyai tanggungjawab terhadap isteri. Jelas wanita ini lagi, hubungan perkahwinannya hanya mampu bertahan selama setahun sahaja dan mereka kini dikatakan akan membawa haluan masing-masing.

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata net!zen bersimpati dengan na$ib yang menimpa wanita ini. Mereka berharap agar wanita ini diberikan kekuatan untuk menempuhi kehidupan mendatang. Tidak kurang juga ada dalam kalangan netizen turut berkongsi kisah sama yang pernah dilalui mereka.

Sumber : Oh bulan

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*