$engaja Batuk Ke Arah Pemandu Uber & Cbaan R0mpak, Influencer ‘Malaysia King’ Berdepan Hukum4n Berat

Sekumpulan remaja wanita dan individu yang dikenali sebagai ‘Malaysia King’ telah ditahan pihak p0lis Amerika Syarikat dan bakal menghadapi hukum4n berat kerana tindak.an melepask.an batu k dengan sengaja ke arah pemandu E-hailling.

Memetik lap0ran Lad Bible, kejadian tersebu t dipercaya!  berla.ku di dalam sebuah kenderaan pada 7 Mac di Bayview, San Francisco.

Berg4duh mulut dengan pemandu

Sebuah video dari rakaman CCTV kenderaan tersebut virl di medi4 s0sial memaparkan sekumpulan remaja wanita bergaduh mulut dengan pemandu itu sebelum salah seorang daripada mereka batuk dengan sengaja ke arah pemandu lelaki berkenaan.

Pemandu E-hailing tersebut segera memberhentikan kenderaan apabila menyedari bahawa salah seorang penumpang tidak memakai pelitup muka. Kata pemandu tersebu t, dia tidak dapat meneruskan perjalanan kecuali mereka memakai pelitup muka.

Pertelingk4han berlak.u dan salah seorang penumpang bertindak mencur.i telefon bimbit pemandu itu. Bagaimanapun, pemandu tersebut berjaya dapatkan telefon bimbitnya kembali. Salah seorang daripada mereka bertind.ak menyemb.ur lad.a ke arah pemandu sebelum bertinda.k keluar dari kenderaan tersebu.t.

Ditaha.n pihak p0lis

Susulan itu, mereka telah ditaha.n oleh pihak p0lis dan ditudu.h melakuka.n $erangan dengan bahan kimia kaustik, bateri, konspirasi. Mereka juga didakw.a melangga.r undang-undang kesihatan dan keselamata.n negara.

Manakala salah satu rakannya iaitu Arna Kimiai turut ditaha.n dan bakal menghadap! tuduha.n r0mpakan tahap pertama, bateri dan konspirasi untuk melakuka.n kejahata.n ke atas pemandu berkenaan.

Mereka boleh dikenaka.n hukuma.n penjara satu tahun atau denda sebanyak $10,000 jika didapat.i ber$alah. Hukuman untuk konspira$i melakuka.n jenayh akan dikenakn dend.a selama setahun dan keslhan melangga.r undang-undang kesihatan California bakal membawa sejumlah dend4.

Rakaman video

SUMBER : OH BULAN

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*