[VIDEO] Duduk Serumah Dengan Mentua, Wanita Sed1h Lauk Dima$ak Dibu4ng Belakang Rumah

Memang tidak dapat dinafik4n, setiap pasangan suami isteri yang baru berkahwin pasti mahu hidup berdikari tanpa campur tangan mana-mana pihak.

Akan tetapi, ada juga pasangan terpaks4 tinggal sebumbung dengan keluarga mentua atas beberapa fakt0r yang tidak dapat diel.akkan.

Terbaru, seorang wanita melu4hkan rasa $edih dan terkil4n kerana lauk yang dimasaknya dipercay4i telah dibvang oleh mentuanya sendiri.

Menerusi vide0 pendek yang dikongs!kan oleh Deknana222 di akaun TikTok miliknya memaparkan wanita ini $edang mengalirkan air mata kerana terpak$a ‘makan hati’ dengan tind.akan mentuanya.

Menurut Nana, selepas mengambil wuduk, dia ternam.pak kuali kosong dalam singki yang di$angka lauk telah habis dijamah.

Namun berlaku sebaliknya apabila dia tergerak hati untuk memerik$a sebelum terjumpa sisa masakannya dengan penuh hamp4.

Rupa-rupanya kesemua sayur itu telah dibu4ng oleh mentuanya di belakang rumah sedangkan baki sayur itu masih banyak.

Lebih meruntun hati apabila si mentua kemudian meminta anak perempuannya yang baru pulang dari kerja untuk memasak hidangan lain.

“Selesai wuduk, aku nampak kuali ada di tempat cucian. Bila buka, kosong. Lepas tengok di belakang, sayur telah dibu4ng padahal masih banyak lagi,” luahnya..

Nana menyifatkan perbuatn ibu mentuanya itu adalah satu pemba.ziran. Ini kerana jika orang tua tersebut ‘tiada selera’ untuk menjamah hasil tangan wanita itu, dia sendiri boleh menghabiskan makanan berkenaa.n.

Tambah wanita ini lagi, andai kata mentuanya tidak mahu menjamah sayuran yang dimasaknya itu, alangkah baiknya jika makanan terseb.ut dibiarkan sahaja sekurang-kurangnya dia boleh makan supaya tidak memb.azir.

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen memberi kata-kata semangat kepada wanita ini supaya bersabar dalam menempuhi ujian ters.ebut.

Malah, tidak kurang juga ada yang berharap agar keluarga mentuanya itu diberikan hidayah supaya berubah dan lebih menghargai wanita ini.

SUMBER : https://www.yoy.my/serumah-mak-mentua/?fbclid=IwAR2b02O3i6iCsadnYDw41UdEWCchjUcHuDjP3SB5-8NKkZ_Ehz78xg5xreg

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*