(video) Tndakn Panta$ P0lis Berjya Mnyelmatkan Se0rg GadiS Selpas Cvba Nak Terjvn

BENTONG – Hanya kerana dit.egur kerana asyik bermain permainan video dan telefon bi.mbit dir.ampas bapanya, seorang gadis bert.indak di luar kew.arasan apabila cuba memb.unuh diri dengan t.erjun dari jejambat Bukit Tinggi di Kilometer 46 Lebuh Raya Kuala Lumpur-Karak di sini, hari ini.

Ketua P0lis Daerah, Superintendan Zaiham Mohd. Kahar berkata, dalam k.ejadian kira-kira pukul 2.12 petang itu seorang gadi$ berusia 16 tahun didapat! cuba meniti di tepi jejambat berkenaan dalam keadaan berb.ahaya.

“Pihak p0lis beberapa kali cuba mem.ujuk perempuan terseb.ut supaya bertenang sehinggalah perempuan itu didapati dalam keadaan tidak st.abil ketika berada di atas jejambat berkenaan.

“Pihak p0lis terus mem.ujuknya dan pada ketika itulah Ketua P0lis Balai Bukit Tinggi berl.ari ke arah m.angsa dan terus menariknya kebelakang, pada masa yang sama dib.antu oleh anggota p0lis lain untuk meny.elamatkan m.angsa,”katanya di sini, hari ini.

Tambahnya, semasa k.ejadian pihak p0lis telah menghubungi bomba untuk memberikan b.antuan di lokasi dan pihak bomba bersedia dengan peralatan s.alvage sheet di bawah jejambat.

Menurut Zaiham m.angsa telah dibawa ke H.ospital Bentong bagi mendapatkan r.awatan dan masih mengalam! kem.urungan.

 

Dalam pada itu katanya, k.es itu dis.iasat di bawah S.eksyen 309 K.anun K.eseksaan dan boleh dikenakan h.ukuman pe.njara ma.ksimum setahun atau d.enda atau kedua-duanya sekali jika dis.abitkan bers.alah.

“Pihak p0lis berharap agar ibu bapa sentiasa memerhati tingkah laku anak-anak agar kej.adian seumpama ini tidak berlaku,”ujarnya.

Ketua Polis Sendiri Datang Dan Tarik

Kredit : KosmoOnline

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*