(Video) Nek@d L@nggar Lar! $ecara Mengundvr, Pemandv L0ri Diberka$ Pendvdvk Bukit Changgang

Pada petang semalam tul4r di medi4 s0sial satu raka.man vide0 satu percvbaan langg4r lar! oleh sebuah l0ri setelah melangg4r se0rang penunggang mot0sikal. Mang$a yang berusia 21 tahun pat4h tan.gan dan ceder4 di kak!.

Dalam kejad!an yang berlakv pada jam 5.50 petang itu, sebanyak empat buah kenderaan di Kampung Bukit Changgang, Banting telah dilangg4r oleh sebuah l0ri yang cuba melari.kan dir! dalam ke@daan mengundvr.

Ketua Ja.batan $iasa.tan dan Penguatkua.saan Tra.fik Selangor, Superintendan Azman Shari’at berkata, ketika kejad!an, mang$a yang menvnggang mot0sikal jenis Yamaha 125zr dari arah Jalan Banting-Dengkil menghala ke Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) telah dilangg4r sebvah l0ri datng dari arah berten.tangan yang hendak membel0k ke simpang di sebelah kiri.

Menurutnya, selepa$ perlangg4ran itu, lori berk3naan telah dikepvng oleh sekum.pulan penduduk setempat.

“Pemandv l0ri itu kemudian bertin.dak memandv secara mengundvr sehingga melang.gar sebuah kereta Perodua Kancil dan sebuah motosikal Yamaha Y15,” katanya dalam kenyataan pada Rabu.

Azman berkata, pemandv l0ri berusia 53 tahun itu menga.lami kecede.raan di kepala, leher, muka, tangan serta kaki di$.yaki ak!bat dipu.kul oleh $ekumpulan orang awam ketika cub4 melari.kan dir!.

“Lelak! itu telah dibawa ke H0spital Banting untuk rawat4n.

“Ke$ disia.sat meng!kut $ek.syen 43(1) Ak.ta Pengang.kutan Ja.lan 1987 dan $ek.syen 42(1) ak.ta yang sama,” tambah beliau lagi.

 

SUMBER 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*