Dim1nta $edar dir! t!ada hart4, pemuda $yukur m@mpu b3li kereta lvsuh RM2,000

N1at seorang pemuda yang ingin meng3nali seorang gadis dip4ndang s3rong oleh individu lain selepas memu4t naik sebuah vide0 di aplik4si TikT0k.

Pada mulanya pemuda tersebut, Hamizan Ismail meny4takan h4srat untuk berkawan dengan seorang gadis yang dikenali sebagai Yana Sadrudin walaupun s3dar dirinya kur4ng men4rik berbanding j3jaka lain.

Saya 1khlas nak kawan dengan awak!

Bagaimanapun, video itu men3rima satu k0men daripada seorang individu mem1nta dirinya supaya menc3rminkan diri terlebih dahulu sebelum mahu meng4nali seseorang yang lebih cant1k dan p0pular seperti gadis tersebut.

Tidak berd1am diri, pemuda yang m3sra disapa Mizan itu mengh4silkan satu v1deo baru dengan meng4kui bahawa dirinya t1ada rup4 atau h4rta namun tetap bersyukur dengan apa yang dim1liki selama ini.

Saya minta maaf sebab saya tak sama macam orang lain.

“Saya tahu j4uh b3za. Saya tak k4ya pun macam orang lain tapi tetap bersyukur dengan apa yang ada. Saya ada kereta, b3li di Facebook RM2,000.

“Biasa-biasa je. Ada yang dah p3cah, p4tah. Ni jelah yang ada, okay lah buat p4kai. Terima kasih 1ngatkan saya, t4k amb1l hati pun,” katanya.

Vide0 berdurasi seminit itu dihuj4ni k0men warg4net yang melu4hkan rasa s3bak kerana Mizan tetap ‘c0ol’ dan tidak mel4tah walaupun dip4ndang r3ndah selain men1tipkan semangat buat pemuda berkenaan.

J4uh di svdut hati, memang s3dih apabila meng3nangkan n4sib. Namun dengan s1fat bersyukur, mudah-mudahan Allah ber1kan kek4yaan bukan hanya dari segi h4rta, malah juga bud1 pek3rti dalam keh1dupan seharian.

Sumber: TikTok @mizan11_

Kredit : media.diariviral

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*