Hari Bahagia Bertvkar Dvka, Gadi$ Aj4l Dalam Tidur Sempat ‘Ir0n’ Baju Tunang

Siapa sangka, hari bahagia seorang gadi$ Izyan Qurratu Aini untuk mengi.kat tal! pertunangan berakhir dengan aj4l selepas menghembvskan naf4s terakh1r di kediamannya di Pahang, semalam.

Kisah arwah yang berusia 23 tahun itu dik0ngsi seorang sahabatnya, Anis Nafisa di laman Instagram dengan memuat naik beberapa vide0 sepanjang pr0ses pengebum1an Allahyarham.

28 Februari merupakan hari paling kau tunggu iaitu hari pertunangan kau. Antara pasangan dan panggilan, dia pergi kepada panggilan dulu,” luah Anis.

Difahamkan, arwah Izyan meningg4l dunia dalam tidur seperti dided4hkan oleh sahabatnya menerusi komen sebuah posting di aplikasi TikTok.

Boleh tahu sakit apa?

Menerusi sebuah video lain, Anis turut berkongsi beberapa paparan skrin luahan hati kekasih arw4h yang seb4k mengenangkan pemergian gadis tersebut selain turut mengiringi jen4zah ke tanah perkubvran.

10 tahun kenal, tak pernah jumpa

“Hari ini kita bertunang, tapi hari ini awak yang pergi menghadap ilahi. Patutnya waktu ni saya dah datang bawa cincin awak. Tapi saya datang tengok jen4zah awak je,” luah lelaki tersebut.

Saya hantar awak ke rumah baru

Lebih menyedihkan apabila melihat busana pertunangan berwarna putih milik Allahyarham yang sudah siap digantvng untuk dipakai pada majlis tersebut, tetapi tidak kesampaian.

Dah siap ‘ir0n’ & g4ntung, tapi Allah tentukan segalanya

Luahan adik arw4h

Benarlah manusia hanya mampu merancang, tetapi Allah yang menentukan segalanya. Semoga rohnya dicucur1 rahmat dan ditempatkan dikalangan orang beriman. Al-Fatihah!

Sumber: Instagram Anis Nafisa , TikTok Anis Nafisa , Instagram @anasyey._

Kredit : pen merah

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*