(Video) Longg0kan Bung.kusan B4rangan Kur1er Dijumpa1 Berh4mpiran Kvbur

Jika sebelum ini tul4r dengan vide0 cam.pak barangan pelanggan, kini terdapat dua rakam4n vide0 yang dikong.sikan oleh seorang indvididu yang memap4rkan lam.bakan bungkusan barang sebuah syarikat kurier. Lamb4kan bungkusan itu ditemu1 di tempat pembu.angan samp4h berhampiran Tan4h Perkvburan Islam Kampung Bukit Kuching Tengah Selasa lalu.

Menerusi dua vide0 berdurasi 0.16 saat dan 0.26 saat itu jelas menunjvkkan lam.bakan bungkusan barang itu yang sebahagiannya masih berbungkus. Jika dilihat dengan teliti, sebuah guni jelas tertera nama sebuah syarikat kurier. Namun, tidak pasti ia dilakvkan oleh syarikat tersebut atau ada pihak yang cuba membvrukkan nama syarikat ters3but.

Menurut Pengerusi Majlis Pengurusan Komuniti Kampung (MPKK) Bukit Tengah, Saharudin Zam Zam, keja.dian pem.buangan bungkusan itu sudah mula dik3san di kampung itu pada Isnin lalu dan dia juga telah menge.sahkan lam.bakan ters3but benar ada disitu selepas dia pergi melihat sendiri kawasan itu.

Tambah Saharudin, dia menganggarkan 80 peratus bungkusan yang berada di situ tertera logo sebuah syarikat kurier. Saharudin berkata, beliau mula tahu tentang longg0kan bungkusan ters3but di tempat pem.buangan sampah selepas salah seorang rakannya memuat naik status di Face.book dan terus bergegas ke tempat keja.dian untuk melihatnya sendiri.

Saharudin bagaimanapun menjelas.kan, bungkusan-bungkusan ters3but tidak sempat di ambil kerana ia telah dibakar oleh pihak tidak bertang.gungjawab pada pagi Selasa. Tambahnya, beliau tidak pasti sama ada bung.kusan terb4bit mengandungi barangan pelanggan atau bungkusan kosong yang seng4ja dibvang.

Difahamkan,semua bungkusan dalam keadaan baik dan beliau sendiri tidak tahu apa m0tif pihak terb4bit sama ada bung.kusan yang dibvang itu ada un.sur sab0taj atau khia.nat pihak lain. Katanya, beliau kemudian menghubungi syarikat kurier dan bertemu sendiri dengan kakitangan syarikat kurier di pejabat cawangan berhampiran.

Kakitangan ters3but telah memaklvmkan bahawa bungkusan dan guni yang ditemu1 itu bukanlah milik mereka. Oleh itu, beliau ber.tindak untuk tidak mem.buat lap0ran p0lis kerana tidak mahu menuduh mana-mana pihak yang melakvkan per.buatan tersebut.

SUMBER

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*