R1der Mcm Tak Perc4ya Buk@ Sampvl Ada RM1OOO. T3rus Dia Telef0n Pelangg4n Itu Dan Ini Yg Akak Tu Cak4p

Orang selalu kata rezeki tidak pernah salah alamat dan rezeki ada di mana-mana. Berk0ngsi rezeki tidak buatkan seseorang itu jadi mis.kin malah ia mungkin boleh dijadik4n satu pvnca rezeki lain yang tidak disangkak4n. Satu tin.dakan seorang pelanggan Food.Panda telah mengejvtkan peng.hantar makanannya atau digelar r1der. Tidak dinafik4n tug4s yang digalas oleh r1der amatlah menc4bar dalam meng3jar order dan mengh4ntar pesanan makanan pada waktunya oleh itu ‘hadiah’ yang diterima oleh rider ini amat menggembir4kannya.

Kebiasaanya setelah menghantar makanan dan jika r1der bernasib baik, dia mungkin akan menerima tips daripada pelanggan sama ada dalam bentuk wang atau makanan. Satu perk0ngsian dari seorang rider di Group Face.book Food.Panda Ri.der Malaysia ini telah menerima lebih satu ribu likes. Rider yang bernama Muhammad Faris menyata.kan dirinya sangat ter.kejvt apabila diberik4n tips sebanyak RM1000 oleh seorang pelanggan.

Menerusi screenshot yang dik0ngsikan olehnya itu, pelanggan tersebut menghantar mesej dengan meminta.nya untuk mengam.bil sekeping sampvl yang diletakkan di bawah mangkuk di atas meja. Menurut Faris, sebelum ini dia pernah juga menerima sampvl berisi duit sebagai tips daripada pelanggan lain namun kali ini jumlah yang dit3rima sangat menge.jutk4n buat Faris. Apabila dia membuk4 sampvl terse.but, dia rasa sangat terh4ru dan bersyu.kur dengan rezeki yang dik0ngsi oleh pelanggannya itu.

Menurut Faris, wanita yang memberi.kan tips secara ikhlas itu meminta supaya dia mendoakannya agar dikur.niakan zvriat secepat mungkin dan berk0ngsi duit tersebut bersama r1ders yang lain. Tin.d4kan wanita ters3but untuk bersedekah dengan jumlah yang sebegitu banyak amatlah menga.gumkan.

Meninjau ke ruangan komen, rata-rata warganet mend0akan wanita tersebut dimurahkan rezeki dan mendapat zvriat seperti yang dimahukan. Ada juga yang memberi komen berharap Faris amanah dengan rezeki yang diterima dan berk0ngsi duit tersebut seperti mana yang diminta oleh wanita yang memberinya.

SUMBER

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*