Vide0 Tul4r P0smen Las.tik Anjing Kini Digantvng Kerja Sementara Sia.s4tan Dalaman Dibuat

Baru-baru ini, Persatuan Haiwan Malaysia telah memuat naik vide0 ke Facebook mereka menunjukkan rakaman CCTV seorang p0smen bertin.dak mel4stik muka anjing peliharaan di rumah.

Di dalam vide0 tersebut, dapat dilihat ketika lelaki itu datang di depan rumah, dia telah cuba menakut-nakutkan anjing yang sedang menyal4k tersebut dengan motornya sebelum keluarkan getah dan melas.tik muka anjing melalui pagar rumah yang bertutup.

Ekoran dari tind4kannya ini, anjing tersebut dikatakan telah mengala.mi kece.deraan pada sebelah matanya. Macam korang boleh tengok, lepas kena lastik, menggelupvr jugalah anjing tu lar1.

Kadang kala kasihan nasib anjing. Diluar dikatakan mengg4nggu dan menakutkan pengguna jalan raya. Dalam pagar pula malah dilas.tik.Bertahun kerja takkan tidak biasa dengan psik0logi anjing dan tak ada training bagaimana mengurusk4n em0si ketika ada anca.man haiwan jalanan yang g4rang?

Perkara ini tak akan ada kesudahan melainkan barisan penghantar ini mendapat pendidikan em0si berdepan dan menangani an.caman haiwan seperti anjing ini.

Kata orang tua-tua. Kalau dah benci tu yang tak elok sahaja akan dipandang selamanya. Kalau suka walau ada risik0 tetap cari jalan keluar dan peny3lesaian.Bila minda masyarakat begini mahu diubah? Anjing jangan dipr0vok!

Bercakap dengan WORLD OF BUZZ, Pos Malaysia mengesahkan yang pihaknya telah pun mengenal pasti posmen yang terlib4t dan sudah pun mengg4ntungnya dari tugas sementara sia.satan dalaman dilakvkn.

SUMBER : Persatuan Haiwan Malaysia – Malaysia Animal Association VIA LOBAK MERAH

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*