Kau Nak Pergi Mana, Rakam4n Detlk Detlk Kant0i Pemandu Myvi Larlkan Dlri Lepas Lnggar Van

Kuala Lumpur: P0lis me.nahan seorang lelaki disyaki memandu kereta Perodua Myvi secara melulu dan laju hingga mere.mpuh dua kenderaan lain di Jalan Bandar Kinrara 6F, Bandar Kinrara, dekat Serdang petang semalam, yang tular di media s0sial.

Dalam keja.dian pada 2 petang itu, pemandu kereta berusia 26 tahun berkenaan merem.puh van mengak.ibatkan pemandunya c.edera p.arah.

Ketua Jabatan S.iasatan dan Penguatkuasaan Trafik (JSPT) Selangor, Superintendan Azman Shari’at berkata, pemandu van kini ditempatkan di z.on merah H.ospital Serdang untuk r.awatan lanjut.

“Pemandu Myvi itu dikatakan cuba melari.kan diri dan ditah.an orang awam yang kemudian diserahkan kepada p0lis. Lelaki itu dibawa ke Bahagian Si.asatan dan Pengua.tkuasaan (BSJT) Serdang untuk ti.ndakan susulan.

“Setakat ini, butiran pemandu van itu masih belum diperoleh daripada pihak h.ospital dan s.iasatan lanjut masih dijalankan,” katanya dalam kenyataan, malam ini.

Mengulas lanjut, Azman berkata, hasil ujian sa.ringan air ken.cing mendapati pemandu Myvi itu ne.gatif d.adah.

“P0lis akan menjalan.kan ujian alk.ohol terhadap lelaki itu yang didapati tiada re.kod j.enayah. Kita akan mohon r.eman terhadap s.uspek mengikut S.eksyen 42 (1) A.kta Pengangkutan Jalan 1987,” katanya.

Antara rakaman pemandu Myvi cuba melarikan diri selepas terlibat kem.alangan di Jalan Bandar Kinrara 6F, Bandar Kinrara petang semalam. Pemandu tersebut berjaya ditan.gkap oleh orang awam dan diserahkan kepada pihak PDRM.

Kredit : HMetro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*