B3nda Dh Terseb4r Ini Te.guran Padu Naim Daniel Buat Janna Nick Dan Ayat Dia Mkn Dlm Betul

” Saya pernah lalui situ.asi sama, dapat berpuluh ribu komen tapi saya ambil pende.katan untuk berdiam diri sahaja.

Itu kata-kata penyanyi Naim Daniel yang menceritakan pernah mengal4mi pengalaman serupa dikec.am oleh peminat-peminat Kpop, sebelum ini.

Atas sebab itu, Naim Daniel menasihatkan pelakon Janna Nick agar ‘menghilang.kan’ diri daripada media s0sial buat seketika sehingga keadaan kembali reda.

Menurut Naim atau nama sebenarnya, Muhammad Naim Daniel Baharin, 24, langkah itu adalah yang terbaik kerana ia boleh memberikan masa untuk Janna menenangkan diri selepas terlibat dalam kon.flik dengan peminat Kpop.

”  Jangan pula apabila ada api, kita balas dengan minyak… sebaiknya simbah dengan air.

” Sebenarnya orang nak tengok kita melatah, kalau kita melatah memang orang tepvk tangan. Perkara itu akan makan diri kita balik.

” Jadi saya rasa ia adalah tndakan yang baik Janna ambil masa ini untuk cool down daripada media s0sial buat sementara waktu untuk reflek balik, itu yang paling penting,” katanya kepada mStar.

Nama Janna sekali lagi menjadi buah mulvt net.izen apabila dikatakan mence.tuskan kontr.0versi hingga mengu.ndang kemar.ahan peminat Kpop.

Ia gara-gara vide0 Janna yang dikatakan mempersenda.kan kemat.ian ahli kumpulan Shinee, Kim Jong-hyun pada 2017 serta dida.kwa mengh.ina anggota kumpulan BIackp.ink, L.isa Man.oban.

Janna bagaimanapun tampil membuat lap.oran po.lis bagi mempert4hankan diri pada tengah malam Ahad kerana mendkwa dif.itnah.

Dalam pada itu penyanyi lagu Sembah ini juga bagaimanapun mengingatkan semua pihak khususnya golongan selebriti agar sentiasa berhati-hati dalam mengeluarkan kenyataan terutama sekali apabila melib4tkan hal kemat.ian atau perbvatan memperse.ndakan nama seseorang.

” Apabila salah penggunaan nama dan 1su kemat.ian dibuat main, bagi saya itu adalah 1su yang berat.

” Sebagai pemain industri (anak seni) kita perlu ada common sense dalam memberikan pandangan atau untuk jayakan sesuatu sebab ia adalah periuk nasi kita juga.

” Kita perlu tahu setiap apa yang kita buat pasti akan ada kes4nnya, sama ada ia menaikkan kredibiliti kita atau menju.namkan lagi karier di kemudian hari,” katanya.

Naim juga berharap insi.den ini dapat memberi pengajar4n kepada semua agar sentiasa berfikir sebelum mengeluarkan apa-apa kenyataan yang boleh menggu.ris perasaan mana-mana pihak.

” Apabila dah jadi perkara macam ini, ia bagi satu pengajaran yang besar untuk semua orang, bukan untuk Janna sahaja… saya cakap secara menyeluruh.

” Kita tak tahu kata-kata yang kita ucapkan boleh memberikan kesan kepada orang, oleh itu kalau tiada benda baik yang nak dicakap, lebih baik kita diam sahaja.

” Saya juga harap semua urusan Janna dipermudahkan. Saya tahu tiada orang yang sempurna dalam dunia ini, begitu juga dengan artis.

” Kami tidak sempurna, kami pun ada ce.la masing-masing cuma janganlah kita sendiri yang membuka pekung itu,” ujarnya lagi.

Naim sebelum ini pernah dikec.am peminat BIackp.ink yang digelar Blink gara-gara menyunting foto dia bersama salah seorang anggota kumpulan itu, Rose di Instagram.

Tndakannya itu dikec.am Blink sehinggakan dia pernah menerima pelbagai mesej peribadi berba.ur ug.utan di laman s0sial.

Sumber:mstar

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*