[Video] Tump4ngkan warg4 em4s berjal4n kaki untuk pulang ke rumah sambil m3mikul barang4n buat ramai seb4k

Hargailah ibu bapa, sementara mereka masih ada. Jangan dibiarkan mereka kesepi4n meniti hari tua tanpa kasih sayang dah belaian dari anak cucu mereka. Bukan wang ringgit mereka harapkan dari seorang anak, cukuplah hargai dan cintai mereka, seperti mana mereka mencintai kalian masa kalian masih kecil.

Tersentuh dengan perkongsian pemilik akaun TikTok Athirah Zahari yang memaparkan sebuah video sepasang suami isteri warga emas yang berjalan kaki untuk pulang ke rumah sambil memikul barangan dengan kayu. Beliau yang tidak sanggup untuk membiarkan pasangan itu berjalan kaki, telah menawarkan pertolongan untuk menghantar mereka berdua pulang ke rumah.

Video:

 

Kelihatan raut wajah yang sudah dimam4h usia itu begitu terharu lantas lalu terus bersetuju untuk menumpang kereta beliau. Setibanya dirumah pasangan yang disapa mak dan ayah ternyata begitu keberat4n untuk melepask4n beliau balik sambil beberapa kali berpesan supaya kembali menjenguknya. Katanya, mereka sunyi. Kelihatan wanita yang dipanggil mak itu diam-diam mengankat tangan seperti berdoa sesuatu. Video yang berdurasi 1 minit itu ternyata membuatkan airmata netizen mengalir tanpa sedar.

Komen Netizen:

Perkongsian yang mendapat lebih 242 ribu tontonan itu ternyata membuatkan rata-rata menginsafi betapa besarnya tanggungjawab anak-anak terhadap ibu bapa. Semoga kita semua tidak tergolong dalam kalangan anak-anak yang tegar membiarkan ibu bapa keseorangan di kampung halaman

Sumber

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*