Genap setahun Abam pergi… Fad (Bocey) masih rindv, terngiang-ngiang gel4k arw4h – “Bila kau pakai baju ni dulu aku selalu bahan kau”

GENAP setahun pelawak Abam meningg4l dunia, anggota kumpulan Bocey iaitu Fad mengakui perasaan rindu terhadap arw4h masih menebal dalam diri.

Fad atau nama sebenar Fadzlie Mohd Nizam, 30, berkata setiap hari dia teringatkan gurau4n dan kenangan indah ketika bersama Allahy4rham.

Malah sehingga kini dia masih lagi menyimpan salah satu baju milik arw4h yang menjadi kenangan antara mereka.

“Genap setahun kau tinggalk4n kami, rindu ini tak pernah berubah, doa aku sentiasa ada untuk kau. Sayang ini terus mekar sampai bila-bila.

“Setiap hari terngiang-ngiang suara gel4k kau, suara kau bercakap.

Fad tulis luahan hati di Instagram.

“Hati ini hanya rindu… ini antara baju yang selalu kau pakai dulu, bila kau pakai baju ni dulu aku selalu bahan kau kan? Terus bahagia di dunia abadi sahabat. Al-Fatihah untuk Allahy4rham Syed Umar Mokhtar,” katanya menerusi Instagram pada Rabu.

Selain memuat naik foto kenang4n bersama Allahy4rham Abam, Fad turut berk0ngsi gambar baju berwarna hitam dengan corak beruang milik arw4h yang berada dalam simpanannya.

Kenangan bersama arw4h Abam tak pernah hil4ng dalam ingatan.

Sementara itu, seorang lagi anggota Bocey iaitu Achey turut meng4kui perasaan rindu terhadap sahabat baik mereka itu tidak pernah berkurang meskipun sudah setahun arw4h meningg4l dunia.

Achey berkata pem3rgian Abam bukan satu kehil4ngan kerana dia dan Fad merasakan Abam sentiasa ada bersama dengan mereka.

Pada 10 Februari tahun lalu, Abam atau nama sebenar Syed Umar Mokhtar Syed Mohd Redzuan, 32, meningg4l dunia di kediamannya di Gombak, Selangor selepas dua hari mengalami dem4m pan4s.

Allahy4rham meninggalkan seorang isteri, Nor Hidayah dan seorang anak lelaki, Syed Uthman Hamzah Al-Juffrey yang kini berusia dua tahun.

Sumber: mStar!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*