Suami Isteri M4ut Serentak Akib4t Rentvng Di Jalan Raya. Pvnca Kejadi4n Memang Tak Masuk Akal.

TANJUNG MALIM – Pasangan suami isteri ma4t selepas motosikal mereka terlib4t dalam kem4langan dengan sebuah kereta di Kilometer 363.9 Lebuh Raya Utara-Selatan arah selatan, di sini hari ini.

Dalam kejadian pada pukul 1 petang itu, Mohamad Nazrul Ismail, 41, rentvng di lokasi kejadi4n manakala isterinya, Norwahidah Ahmad, 34, meningg4l dunia dalam perjalanan ke Hospital Slim River.

Ketua Polis Daerah Muallim, Superintenden Sulizmie Affendy Sulaiman berkata, kemalang4n itu melib4tkan motosikal jenis Yamaha XMax ditungg4ng mangs4 dengan sebuah kereta jenis Toyota Altis.

Katanya, siasat4n mendapat1 kemalang4n berlaku apabila kereta yang dipandu lelaki berusia 40 tahun dari arah utara ke Johor itu hilang kawalan dan terbab4s ke lorong kanan.

“Kereta itu terlangg4r besi pembahagi tengah menyebabk4n kenderaan tersebut melintang di tengah jalan.

“Dalam masa sama, motosikal mangs4 tidak sempat mengel4k dan terlangg4r pintu belakang kiri kereta tersebut sebelum kedua-dua kenderaan itu terbakar,” katanya di sini hari ini.

Menurut beliau, kedua-dua mangs4 ceder4 par4h namun penungg4ng motosikal disahkan mavt di tempat kejadi4n manakala isterinya meningg4l duni4 dalam perjalan4n ke hospital.

“May4t kedua-dua mangs4 dihantar ke Hospital Slim River untuk bed4h sias4t dan siasat4n lanjut dijal4nkan mengikut S3ksyen 41(1) Akt4 Peng4ngkvtan Jalan 1987,” katanya.

Sementara itu, jurucakap Jabatan B0mba dan Penyelam4t (JBPM) negeri berkata, dua buah jentera dengan sembilan angg0ta dihantar ke lokasi kejadi4n selep4s menerima panggil4n kecemas4n pada pukul 1 petang.

Katanya, setibanya di lokasi, didapati api sed4ng marak dengan terdap4t seorang mangs4 sedang terbak4r.

“Anggot4 memadam api menggun4kan dua aliran ‘hose reel’ dan mangs4 yang rentvng diserahkan kepada p0lis untuk tind4kan lanjvt,” katanya. – UTUSAN ONLINE

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*