Dua Penyamvn Pulang Tangan Kosong Selepas ‘Terk4nt0i’ Dengan Tuan Rumah

Penular4n wab4k C0V1D-19 yang dilihat telah memberi kesan terhadap ramai pihak terutama sekali apabila rata-rata daripada mereka telah dibuang kerja atau hilang sumber pendapatan.

Semalam tul4r di media sosial mengenai perkongsian sebuah rakaman video menunjukkan dua orang lelaki dipercay4i dalam cvbaan untuk menyamvn sebuah rumah.

Namun sebelum mereka dapat menyamvn rumah tersebut, perbuat4n mereka telah ditangk4p oleh pasangan suami isteri yang dipercyai pemilik bagi premis tersebvt.

Menerusi rakaman tersebut, dapat dilihat bahawa mereka baharu sahaja tiba di rumah berk3naan. Seorang daripada mereka dilihat berada di hadapan rumah tersebut manakala seorang lagi individu sudah pun berada di bahagian dalam rumah itu.

“Ini saya punya rumah tau,” jerit wanita terbabit menerusi rakaman video berikut

Walaupun begitu, kedua-dua individu terbabit telah member1 alasan dengan menjawab bahawa mereka ingin lihat jika terdap4t bungkvsan samp4h yang perlu dibvang di dalam rumah terbabit.

Disebabk4n cemas, kedua-dua lelaki tersebut telah bertind4k memohon maaf serta segera bered4r dari rumah berkenaan.

Lap0r ke pihak berkuas4

Walaupun terdapat sebahagian daripada netizen yang membuat lawak berkenaan nilai kerjasama yang ditonjolkan oleh peny4mvn tersebut, ada di antara daripada mereka yang memberi cadangan untuk lap0rkan perkara tersebut ke pihak berku4sa supaya diberi tindak4n yang sepatutnya.

“Pihak P0lis Diraja Malaysia (PDRM), sila buat sesuatu walaupun tidak ambil barang lagi, tadi sudah cerob0h masuk ke kawasan rumah orang,” komen seorang netizen di ruangan komen.

“PDRM, sila buat sesuatu bagi kejadian berikut,” kata netizen.

Malah ada di antara daripada mereka yang telah meletakkan nombor plat bagi kenderaan tersebut supaya pihak berwajib dapat mengesan kedua-dua individu terbabit.

sumber : thevocket

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*