“Saya Sihat, Kenapa Kamu Takvt?” – Nak Teman Suami Tapi Engg4n Ikut P0lisi Hospital

Sejak penular4n wab4k berjangk1t, C0V1D-19, Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) telah mengeluarkan kenyataan untuk mengh4dkan bilangan pelawat ke hospital kepada dua orang setiap pes4kit dalam satu-satu masa, bagi menceg4h penul4ran C0V1D-19.

Namun, timbul satu pertelingkah4n mulut antara pes4kit dan barisan hadapan kerana salah seorang ahli keluarga iaitu isteri pes4kit, tidak mematvhi p0lisi hospital walaupun sudah ditegur beberapa kali.

Menurut sumber, kejadi4n tersebut berlakv di Hospital Miri, Sarawak dan lebih merisavkan lagi wanita tersebvt berada di wad C0V1D-19 tanpa memakai pakaian lengkap PPE sekaligus memberi risik0 kepada banyak pihak.

Bagaimanapun, satu kenyataan akhbar telah di keluark4n oleh pihak Hospital Miri Sarawak sendiri bagi menjel4skan isv ini kepada orang ramai mengapa insiden ini berlakv.

Menurut pihak mereka, kejadi4n ini berlaku akib4t keenggan4n ahli keluarga pesakit tersebut untuk memberi kerjasam4 dan mematuh1 p0lisi hospital. Bagaimanapun, wanita tersebut telah berjaya dihalav oleh pihak berkuasa.

Tambah pihak hospital lagi, wanita tersebut tidak berada di dalam wad C0v1d-19 sehubungan dengan itu, pengurusan Hospital Miri meminta orang ramai menghentik4n penyebar4n video tersebut di media s0sial.

Semoga semua orang dapat memahami situasi hospital yang kini bahaya dengan v1rvs berjangk1t jika lebih lama anda terdedah di kawasan tersebut. Harap, orang ramai keluar apabila ada tujuan penting saja.

sumber: koolfm

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*