Apa Yang Balvt Putih Tu, Gadis Ini Tak Sengaj4 Rak4m Entlti Tepi Jalan Ketika Nak Pulang Balik Kampung

Hobi suka merak4m video semasa sedang memandu kereta telah memberi satu pengalam4n merem4ng pada seorang gadis apabila dia terak4m satu entit1 mahklvk ghalb tanpa dia sedari.

Menerusi Facebook Sarefa Rafidah Amir Hamzah menceritakan pengalam4n adiknya yang tidak sed4r telah merak4m kejadlan itu sebelum ditegur oleh rakan.

Apa Yang Balut Putih Tu

Sekitar jam 10 malam di Jalan Tampok, Rengit. Sebab ramai minta share vide0 dan cerita tu, saya k0ngsikan disini. Adikku baru dalam perjalanan pulang ke rumah mak ayah.

Dia ni ada satu kebiasaan, setiap kali dia drive, dia memang suka record vide0 jalan atau lagu kat radio.

Benda ni memang suddenly happened tanpa pengetahuan dia, means dia tak nampak pun sesuatu kat situ, memang saja-saja rekod then posted di Whatsap status.

So malam sampai rumah macam biasa jela borak-borak bagai semua. Sampailah pagi kawan dia tegur, “kau namp4k hantv ke” (lebih kurang macam tu la).

Then dia tanya kenapa-kenapa bagai, kami pun tengok balik video tu barulah perasan ada sesuatu melentlng bukan main tingg1 ya.

Adiknya memang terbiasa suka merak4m lagu ataupun jalan raya untuk dijadikan status Whatsap apabila memandu. Namun, keesokan hari, seorang rakan telah menegur adiknya berhvbung video tersebut yang memap4rkan mahklvk halvs yang dikatakan p0cong.

Selepas ditellti kembali video berkenaan, barulah mereka peras4n akan makhlvk itu.

Video betul bukan edlt

Kalau betul-betul adikku nampak dah tak cukup minyak dia tekan. Nasib baik tak nampak.
So kalau korang nilailah sendiri apa benda tu. Bukan tlpu mahupun edlt. It’s reall video and experlence.

Tambahnya lagi, jika semasa kejadlan adiknya ternampak makhlk berkenaan dengan matanya sendiri, pasti dia akan panlk dan ketakvtan.

Selain itu, dia menegaskan bahawa video tersebut bukannya di suntlng mahupun palsv, video tersebut adalah kejadlan yang benar.

Reaksi Orang Ramai

Tinggi gak dia lompat.. tapi mcm ada bayang, anjlr mintak dijauhkan la jumpa menda ni.

Penduduk kg situ selalu nampak bukan p0cong je, p0nti pn ada.. Adk sy tak nampak tp terakam shj.. Terpulanglah nak kata blasan cahaya ke apa.. Oh ya, Sy pun pernah nampak depan2 dlm rumah arwahh nenek sy.. Siap sama2 tenung.. Sy tenung sbb nak pastikan apa yg sy nampak tu, betul ke tak.. Lepas 2jam dia hllang.

Teringat pernah nampk p0nti mmg besar and tinggi tapi takda muka … terus awak terkena ker.asukan.

Sumber: SarefaRafidahAmir Hamzah/Ohbulan/OM

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*