Sudahlah Menyam4r Jadi P0lis, Siap Upload Video ‘Rondaan’ Di Tiktok Lagi!

Kalau sebelum ini, seorang remaja  berusia 19 tahun pernah menyamar sebagai p0lis kerana terlalu fanatik dengan seragam p0lis. Malah, remaja tersebut juga sanggup membeli semua barangan p0lis secara atas talian semata-mata ingin menampakkan dirinya seperti p0lis sebenar.

Terbaru, seorang lagi individu berjaya ditah4n selepas menyam4r menjadi polis serta membuat rondaan kawasan perumahan di Kajang. Menurut Ketua P0lis Daerah Kajang, Asisten Komisioner Mohd Zaid Hassan, lelaki berusia pertengahan 40-an itu ditahan dipercayai seorang Yang Dipertua sebuah pertubuhan.

 

Menyamar jadi p0lis

Menurut laporan p0lis, tindakan ahli pertubuhan terbabit yang dikatakan bertindak sendirian tanpa seliaan P0lis Diraja Malaysia (PDRM). Suspek adalah individu yang dilihat dalam gambar dan rakaman video yang vir4l di med1a s0sial.

Di ruangan komen, rata-rata terhibur dengan individu terbabit yang sanggup menghabiskan waktu membuat rondaan. Ada yang berpendapat individu terbabit mungkin mempunyai masalah kesihatan.

Respon netizen

Buat masa ini, pihak polis sedang mengesan ahli pertubuhan itu untuk membantu siasatan polis. Sehubungan itu, katanya sesiapa yang mempunyai maklumat berhubung gambar dan video yang tular itu supaya berhubung dengan mana-mana balai polis berdekatan atau menghubungi Pegawai Penyiasat kes, Inspektor Norazwan di talian 013-3928357.

Sumber : Berita Harian & oh bulan

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*