Salahk4n Syarikat Kurier Pvnca Barang Pec4h, Pembeli Tervk Dihent4m Netiz3n

Baru-baru ini hangat diperkatakan mengenai isu komisyen pekerja J&T tidak dibayar dan menyebabkan longokkan parcel. Bagaimanapun, kali ini isu lain pula muncul.Tul4r di media sosial menunjukkan barang pelanggan yang menggunakan perkhidmatan syarikat tersebut dalam keadaan hancvr dan langsung tidak boleh digunakan lagi.Dapat dilihat barangan tersebut tidak menggunakan kotak, bubble wrap serta tiada tanda fragile diletakkan oleh penjual.

Bagaimanapun, tindakan pembeli yang menyalahk4n pihak J&T berikutan barangan diterima ros4k ternyata mengvndang kecam4n netiz3n.

Netiz3n berkata barangan itu ros4k bukan disebabkan pihak kurier tetapi penjual yang tidak membungkus barangan berkenaan dengan baik.

Rata-rata netiz3n mengatakan barangan yang diterima menggunakan perkhidmatan J&T sentiasa dalam keadaan baik. Malah, peniaga turut mengatakan selama ini tiada masalah sepanjang mengunakan perkhidmatan kurier itu.
Kata netizen lagi, jika barangan lambat tiba mungkin boleh salahk4n kurier berkenaan tetapi jika barangan ros4k kerana tidak dibalut dengan baik ianya adalah sal4h penjual.

Bagaimanapun, difahamkan pemilik asal video tersebut telah pun memad4m video berkenaan selepas menerima kecam4n ramai. Apa pun diharap penjual lebih peka sebelum melakukan penghantaran, tak pasal-pasal orang lain dipersalahk4n nanti.

SUMBER: Twitter/gulapop/cari

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*