Derma lampin bayi dan tuala wanita yang kesemuanya berharga RM1000, apa yang penderma harapkan cuma mendoakan ibu dia sihat

B4njir yang melanda Pantai Timur Semenanjung Malaysia ketika ini sememangnya amat bruk. Ramai mngsa telah dipindahkan ke pusat penempatan sementara selepas kediaman masing-masing dinaiki air  di paras b4haya.

Susulan daripada itu, banyak pihak-pihak bukan kerajaan (NGO) dan orang awam hadir memberikan sumbangan kepada m4ngsa banjir terutamanya dari segi barangan makanan, pakaian dan keperluan harian.

Bantuan untuk m4ngsa banjir

Menerusi perkongsian seorang pengguna Twitter dikenali sebagai Sharifah Hani Yasmin, dia telah menerima barangan berupa lampin bayi dan tuala wanita yang kesemuanya berharga RM1,000 untuk disampaikan kepada m4ngsa-m4ngsa banjir.

Kawan tambah lagi 2 kotak

Lebih mengharukan Sharifah Hani Yasmin  adalah permintaan penyumbang tersebut yang hanya mahu didoakan keadaan ibunya yang sedang berjuang mel4wan penyakit str0k.

Tak lama selepas itu, rakan kepada insan berhati mulia itu telah menghubungi pengguna Twitter tersebut dan menambah lagi dua kotak penuh lampin bayi serta tuala wanita.

Ada penderma lain juga

Selain daripada itu, dia juga menerima sumbangan lampin bayi dan tuala wanita daripada beberapa orang individu yang turut sama mahu membantu m4ngsa-m4ngsa banjir di negeri yang sedang dilanda mus1bah ketika ini.

Ada yang sudi tolong angkat barang masuk kereta

Ketika mereka tengah berusaha membawa masuk barangan sumbangan itu ke dalam kereta, seorang lelaki dikenali sebagai Encik Fuad telah datang menghamp1ri mereka dan membantun membawa kotak-kotak tersebut.

Pertolongan murni mereka semua sangat dihargai oleh Sharifah Hani Yasmin dan pastinya barangan yang diberikan akan terus disumbangkan ke mereka yang memerlukan saat ini.

Sumber: Sharifah Hani Yasmin

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*